Klussen met jongens

Jolanda

Zo af en toe lig ik flink in de clinch met onze jongens (6 en 9). Omdat ze niet willen wat ik wil. Niet willen douchen na het voetballen, geen broccoli willen eten, niet naar bed willen op het tijdstip dat ik wil, en hun broer(tje) uitlokken, zodat er ruzie ontstaat. Maar vaak ook kunnen we goed samen door één deur. Ik breng ze naar voetbal en waterpolo, we stoeien, ik daag ze uit, we maken grapjes, hangen op de bank voor de tv of klussen samen. Vooral van dat laatste kan ik enorm genieten!

Vaak is het voor de kinderen een openbaring dat je dingen zelf kunt maken. Gister maakte ik een schans met de oudste. Voor zijn verjaardag kreeg hij een bmx, maar hij weet nog niet zo goed hoe hij kan oefenen met stunts. Een schans was misschien een goed begin. We startten met het opdoen van ideeën op internet. Daarna naar de bouwmarkt voor hout en schroeven en uiteindelijk het echte werk!

Ik vind het belangrijk dat de jongens met gereedschap om te leren gaan. Zeker nu dit op school steeds minder gebeurt. Zelf zagen (ja, ook, onder begeleiding, met de cirkelzaag), zelf schroeven met de accuboor en zelf timmeren. Zoonlief heeft er meteen een video-tutorial van gemaakt. Deze moet nog gemonteerd worden, maar dit stukje wil ik jullie niet onthouden!


Voor degenen die ook zelf aan de slag willen: de schans is ongeveer 95 cm lang, 50 cm breed en 30 cm hoog. De constructie is in de video wel duidelijk.

Misschien wordt hij nog verder gepimpt. Verf en spuitbussen genoeg!


Deze schans is geschikt voor jongens vanaf ongeveer 9 jaar, met fietsen van 24 inch. Onze jongste van 6 heeft een eigen variant van 12 cm hoog. Voor deze leeftijd ook al heel spannend!

schans maken


Geef een antwoord

Jouw bericht*

Je mag de volgende HTML tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naam*
E-mail*
Jouw website