Blauwdrukken

Spelen met zonlicht?
It’s magic!
Blauwdrukkunst!

Blauwdrukken, ook wel bekend als cyanotypie of sunprinting, is een fascinerende fotografische techniek die al sinds de 1842 wordt gebruikt. Je start met een gifgroen chemisch mengsel en eindigt met een blauwe (botanische) print. Toveren met zonlicht!

Tijdens deze workshop gaan we terug in de tijd en treden we in de voetsporen van Anna Atkins, een baanbrekende botanicus en eerste vrouwelijke fotograaf uit de 19e eeuw. Je leert, net als haar, hoe je zelf blauwdrukken kunt maken met plantjes uit de natuur. Daarnaast kun je ook negatieven, van bijvoorbeeld kunstwerken van oude meesters, gebruiken. Je kunt kiezen uit mijn verzameling gedroogde bladeren, bloemetjes en veertjes of uit negatieven van dieren en beroemde schilderijen zoals het Meisje met de Parel of het Melkmeisje.

Blauwdrukken is meer dan alleen een techniek – het is een unieke manier om creatief bezig te zijn en kunstwerken te maken die leuk aan de muur of in de kast staan. Schrijf je nu in voor deze inspirerende workshop en ontdek de magie van blauwdrukken!

verschillende stadia van blauwdrukken, cyanotypie
fixeren van blauwdruk Schotse hooglander
blauwdrukken van Vermeer - Meisje met de Parel en Melkmeisje

Deelnemers: Een groep van minimaal 5 personen.
Met wie: Met vriendinnen, collega’s, (schoon)zussen of op een familiedag, vrijgezellenfeestje, teamuitje of bedrijfsuitje.
Plaats: In overleg.
Datum: In overleg.
Tijd: Ongeveer 2 uur.
Prijs: € 25,00 p.p. inclusief materialen, hapjes en drankjes.
Korting: Als jullie zelf voor de hapjes en de drankjes zorgen: € 2,50 p.p.

Lijkt deze workshop je leuk? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Workshop aanvragen