Keramiek setje

Lekker met je handen in de klei?
Een leuk bordje met kopje?
Kom boetseren!

De bordjes en kopjes in je kast zijn gemaakt van klei: aardewerk, steengoed of porselein. Deze wordt gebakken op ongeveer 1000ºC in een speciale oven. Het wordt dan hard en we noemen het keramiek. Daarna wordt het geglazuurd en op een nog hogere temperatuur gebakken, waardoor het een glasachtig laagje krijgt. Magisch hoe de hitte van een zompig stuk klei een keihard stuk serviesgoed maakt!

In deze workshop keramiek ga je aan de slag met je eigen stuk klei. Je kunt hiervan 2-3 kopjes of bordjes maken. Of misschien wil je wel iets heel anders maken, zoals een kandelaar, een schaaltje of een vaasje. Je kunt er een afdruk in maken van letters of plantjes of er stukken uit snijden, zodat je een mooi reliëf krijgt. Je kunt kiezen uit drie soorten klei en meer dan 10 kleuren glazuur!

Na een ruime droogtijd bak ik de stukken in mijn keramiekoven. Ik glazuur ze in de kleur die jij gekozen hebt en bak ze nog een keer. Drie tot vier weken later kun je je werk ophalen of door mij op laten sturen.

keramiek setje wit
keramiek setje 2
setjes van klei

Deelnemers: Een groep van minimaal 4 personen.
Met wie: Met vriendinnen, collega’s, (schoon)zussen of op een familiedag, vrijgezellenfeestje, teamuitje of bedrijfsuitje.
Plaats: In overleg.
Datum: In overleg.
Tijd: 2,5 uur.
Prijs: € 60,00 p.p. inclusief materialen, hapjes en drankjes, maar exclusief verzendkosten.
Korting: Als jullie zelf voor de hapjes en de drankjes zorgen: € 2,50 p.p.

Lijkt deze workshop je leuk? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Workshop aanvragen