Meubels voor tienerdochters

Categories:blog, steigerhout
Jolanda

Sinds een paar weken zit onze oudste op de middelbare school. Wel even wennen om niet meer alle klasgenootjes en leraren te kennen, om haar niet meer aan de lunchtafel te hebben en vooral om zoveel huiswerk (samen) te maken. Al die boeken en schriften, geo’s en rekenmachines pasten niet meer op haar secretaire. Dus tijd voor een groot bureau. En tja… als je dan toch een cirkelzaag en schuurmachine in de schuur hebt liggen…

Bij mij ontbreekt nog wel een goede werkplek. En een goede werkbank. Dus gebruik ik alles wat maar voorhanden is en in de outfit die ik toevallig aanheb. Dat ziet er soms zo uit:

meubels van steigerhout


Twee jaar geleden heb ik voor haar een bedstee gemaakt. Zo eentje met deurtjes, opbergruimte onder het bed, aan de kopse kant een boekenkast en bovenop nog een extra slaapplek voor vriendinnetjes. Een hele klus, maar leuk om te doen!

bedstee van steigerhout
bedstee van steigerhout
bedstee steigerhout


De bouwtekeningen en zaaglijst kun je gebruiken om je eigen bed te maken. Dat kun jij vast!

bouwtekening bedstee steigerhout
bouwtekening bedstee steigerhout
zaaglijst bed


Nu moest er dus ook een bureau komen. En dan ook maar gelijk ook een kastje onder de wastafel, voor al die smeerseltjes die meisjes van bijna 12 nodig lijken te hebben. En natuurlijk een beetje kastruimte, zodat niet het hele bureau vol ligt. Om de muur meteen wat aan te kleden maakte ik een grote letterbak.

Meestal werk ik slechts met wat krabbels op wat post-its en ontstaat de constructie tijdens het werken. Als de maten maar kloppen, kan er bijna niets misgaan. Van deze maaksels dus geen bouwtekeningen. Wel wat krabbels.

steigerhouten meubels


Zoals je op de foto ziet, ontbreken er nog wat plankjes, maar het idee is duidelijk. Een echte tienerkamer, toch?

bureau, wastafelkast en letterbak van steigerhout


PS. Mocht je nog interesse hebben in een witte secretaire, die staat, wegens ruimtegebrek, te koop.

One Comment

  1. Marjan
    MarjanBeantwoorden
    06/10/2014 at 11:37

    Heb je een fotootje van de witte secretaire?

    Gr. Marjan

Geef een antwoord

Jouw bericht*

Je mag de volgende HTML tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Naam*
E-mail*
Jouw website