Annie Sloan

Na bijna 20 jaar huwelijk is ons huishouden toe aan een andere stijl. In de jaren ’90 starten we als studentenechtpaar met gekregen meubels, die een blauw verfje kregen en een gele muur. 10 jaar later kochten we ons eerste huis en hadden we alles in stijl: koloniaal. Nu, weer 10 jaar later is dat toch echt wel ‘uit’ en gaan we voor een keurige industriële look. Zo gezegd, zo gedaan. We kochten een nieuwe eettafel (Meneer van Hout) en bijpassende stoelen (bouwmarkt). Daar zochten we mooi lampen bij (Dok2) en verfden de muur in een bijpassend kleurtje.

boomstamtafel van Meneer van Hout

eethoek


We vielen als een blok voor de leren bank met naar buiten gestikte naden (Karwei). Maar ook daar hoorde een ander kleurtje muur bij.

bank van Karwei


Inmiddels liep de hele transformatie aardig in de papieren. We zaten nog met een paar laatste twijfels, zoals het cd-kastje. Dit kastje hadden we ooit gekocht bij Xenos. Die 20 laatjes zijn heel handig voor de cd-verzameling van mijn man, en voor losse pennen! Waar vind je weer zoiets en dan ook nog in de juiste stijl? Ik besloot deze te houden, maar wel een verfbeurt te geven. In de winkel van Stippekip ging ik, onder leiding van de eigenaresse aan de slag.

Annie Sloan bij Stippekip

laatjes verven met Annie Sloan

cd-kastje geverfd met Annie Sloan - French Linen


De verf van Annie Sloan werkt echt heel lekker! Je kunt hem gewoon direct op je meubelstuk aanbrengen, dus zonder eerste te ontvetten, schuren of gronden. Ik koos voor 2 lagen French Linen. Dan een nachtje laten drogen en alles in de was (ook van Annie Sloan) zetten. Doe je dit niet, dan veeg je de verf er met een natte doek zo weer af! De matte uitstraling van de verf past helemaal bij onze nieuwe look. Ook iets voor jou?

nieuwe kamer


One thought on “Annie Sloan

  • Mooi hoor! Die kleur op de muur past perfect bij de bank, welke verf is het, en waar heb je hem vandaan? Je inspireert me!

Comments are closed.