Spijkerschilderij

Vroeger deden we dat op school: spijkers timmeren in een plankje en er dan met een mooie kleur draad een figuur van maken. String Art, noemen ze dat.

Afgelopen weekend was ons nichtje Joelle (7) met haar broer een dagje bij ons. De jongens hebben de hele dag gevoetbald, maar Joelle wilde liever knutselen. Dan help ik maar al te graag mee! Het idee was snel geboren. Het moest een spijkerschilderij worden van de Eiffeltoren. Ik maakte een sjabloon en zij startte met het timmerwerk.

spijkers en een hamer


Natuurlijk is het een zwaar en moeilijk werkje voor een meisje van 7. Dankzij een wasknijper heeft ze er gelukkig geen blauwe duimen aan over gehouden, maar ik mocht al snel wel een handje helpen. Daar zeg ik geen ‘nee’ tegen!
Uit mijn katoen-verzameling koos Joelle 3 kleuren om de Eiffeltoren mee op te vullen: roze, rood en blauw. Ik kan me nog herinneren dat wij het leuk vonden om een patroon te maken met het draad, maar dat is op deze leeftijd en met deze vorm toch nog wat lastig. Afijn, als de vorm maar goed gevuld is.

wol om de spijkers


Een uurtje later was ze klaar met het draad. Op de knoopjes na, helemaal zelf gedaan! Wat mij betreft was het nu al bont genoeg, maar een meisje van 7 denkt daar natuurlijk anders over. Of ik ook van die plakdiamantjes had. Ja hoor, even in mijn knutselvoorraad duiken.

spijkerschilderij versieren


Weer een half uurtje later hebben we een trotse Joelle. Haar spijkerschilderij is af. Dat kun je met recht String Art noemen!

String Art
Kinderen en kunst