theaterspiegel

Ken je dat? Zo’n tienerdochter die veel tijd aan haar uiterlijk besteedt. Op zich geen probleem. Het maakt haar zekerder van zichzelf, en je nog beter zien hoe mooi ze is! Het wordt wel een puntje als ze daardoor onze badkamer uren bezet. Vooral op de momenten dat wij hem ook nodig hebben. Want de deur gaat natuurlijk wel op slot. Nou heeft onze tienerdochter een wastafel met spiegel in haar eigen  kamer. Maar daar is het licht niet goed genoeg. Dus tijd voor een theaterspiegel! En die maak ik natuurlijk zelf…

Alle materialen kocht ik bij de bouwmarkt. Ik koos voor een voordeelpak vuren balken van 38 x 89 mm, 210 cm lang. Vurenhout is hetzelfde soort hout als steigerhout. Dat past mooi bij de rest van haar kamer. Verder kleine fittingen, ledlampen, een schakelaartje, stekker en snoer. De kroonsteentjes heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Uit de schuur viste ik nog een paar stukjes resthout en 2 oogjes om de lijst mee op te hangen.

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook


Allereerst zaagde ik de balken op maat. Ik koos ervoor om gewoon de maten van de bestaande spiegel aan te houden, wel zo makkelijk. Het is het mooist als je de balken in verstek (schuin) zaagt. Maar ook het moeilijkst om dit netjes recht te doen!

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook


In 3 balken boorde ik gaten voor de fittingen. Achteraf gezien was de boor van 28 mm iets te groot. Misschien zou 27 mm beter passen, maar die heb ik niet.

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook


Daarna maakte ik de hoeken aan elkaar met stukjes resthout. Dit kan prima met spijkers. Let erop dat de spijkers niet te lang zijn! Dan steken ze aan de voorkant van de omlijsting lelijk uit. Ze mogen natuurlijk ook niet te kort zijn, dan blijven de hoekjes niet goed zitten…

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook


Dan komt het prutswerk. De lampjes worden aan elkaar verbonden met het snoer. Op zich niet moeilijk, maar wel lastig om alles tegelijk vast te houden. Het is het mooist als de snoertjes precies lang genoeg zijn. Denk ook even na aan welke kant de schakelaar moet komen. Deze zet je ook vast. En aan het eind natuurlijk de stekker.

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook


Tot slot nog oogjes op de hoeken aan de bovenkant. Hiermee kun je de omlijsting makkelijk aan de muur bevestigen.

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook


En… tadaaaa! Klaar! Wat hebben wij, en onze dochter, veel plezier van deze theaterspiegel. En dat met maar een middagje werk.

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook

theaterspiegel van steigerhout, door Kunjijook


0 thoughts on “theaterspiegel

 • Hallo! Misschien een hele rare vraag, maar zou u dit voor een mooie prijs ook voor mij willen maken? Ik wil het heel graag maar ik ben bang dat ik dat niet kan met mijn niet bestaande ervaring in bouwen. Ik hoor graag hoe u erover denkt!

  Mvg,
  Celeste

  • Beste Celeste,

   Ik zou hem van harte voor je willen maken. De kosten komen op € 40 exclusief materialen en verzendkosten. Materialen die ik voor deze spiegel gebruikt heb zijn:
   – spiegel (60×60 cm = € 16,99)
   – hout (38×89 mm 240 cm 3 stuks = € 16,92)
   – fittingen (E14, 9x = € 16,11)
   – lampjes (E14, 3,4W 9x = € 27,00)
   – 2 oogjes (?)
   – snoer (5m wit = € 5,09)
   – schakelaar (wit = € 2,19)
   – stekker (wit = € 1,19)

   Laat maar horen of je hem nog steeds wilt laten maken en of de grootte precies hetzelfde moet zijn.

   Vriendelijke groet,
   Jolanda Jager

Comments are closed.